Aanmaken van zoekacties in SOLIDWORKS

Indien u in SOLIDWORKS binnen een samenstelling een zoekactie naar bepaalde onderdelen uit wilt voeren, kunt u dit doen door middel van de “advanced select”. Maar u kunt deze eigen zoekacties ook opslaan zodat ze standaard te gebruiken zijn elke keer dat u ze nodig heeft. Zodra u een zoekactie heeft aangemaakt, kunt u bovenin het window van advanced select een naam opgeven van uw zoekactie, er verschijnt vervolgens een menu waarmee u deze op kunt slaan. Vervolgens gaat u naar het tweede tabblad “manage searches”. Hier kunt u opgeven welke van uw zoekacties u in de standaard lijst naar voren wilt laten komen, door een vinkje te zetten bij “add to favorites”. Als u nu via de knop “select” het menu van de zoekfuncties openklapt, ziet u dat uw eigen zoekactie hierbij opgenomen is.